NCS – De Restanten

                      ♠ Nickerie Coronie Saramacca winnen in spannende Troefcall toernooi van De Restanten ♠

Het was een leuk vakantie reis naar Suriname in 2008 georganiseerd door Tcc Molenwijk onder leiding van dhr. Leendert Dennen waar Lilian Deekman en voormalige voorzitter van de TSBN wijlen dhr. Ramon Gefferie ook deel van uitmaakte.
Daar aangekomen was er ook een excursie naar de districten. In Coronie werd er tot diep in de nacht gekaart. Terug in Paramaribo begon Lilian Ramon uit te dagen en te plagen van dat de Corinianen niets waard zijn. We hebben makkelijk van jullie gewonnen, Coronianen kunnen niet kaarten enz. Als Coroniaan kon Ramon Gefferie het niet hebben, hij zat ermee.

Het ontstaan van Nickerie Coronie Saramacca vs de Restanten
Na aankomst terug in Nederland zei Lilian, zullen wij kijken als de Nederlandse Coronianen wel kunnen troefcallen? En zo ontstond het Nickerie Coronie Saramacca (NCS) tegen De (Restanten) troefcall toernooi.
De eerste wedstrijd was in 2009 te Almere, locatie TCCA, met als Team Captain van NCS Ramon Gefferie en Team Captain Lilian Deekman voor De Restanten. NCS won met een klein verschil.
De tweede wedstrijd in 2010 Amsterdam, locatie Hofgeest, werd gewonnen door De Restanten. Daarna gaf dhr. Gefferie bij de derde wedstrijd in 2011, locatie Goudenleeuw Amsterdam, de stok door aan dhr. Rudi Li A Lien. Deze werd wederom gewonnen door De Restanten. De vierde ontmoeting was in 2012 wederom in het Goudenleeuw. Toen stond NCS onder leiding van dhr. Dennis Pinas. De Restanten wonnen met 551 – 606 van NCS. Een verschil van 55 punten.
Met het heengaan van dhr. Ramon Johan Gefferie (geb. 13-6-1948 overl. 14-2-2013) verwaterde dit toernooi. Wel vroeg men elk jaar weer dit toernooi op te starten, maar er was niemand die het karretje wilde trekken voor De Restanten.

Terug naar het heden
Na gesprekken heen en weer tussen Lilian en Dennis is er besloten dit prachtig troefcall toernooi voort te zetten met als resultaat een ongekend bijzondere dag waar iedereen sportief en respectvol heeft meegedaan.
Een grote administratieve steun was dhr. Iwan Reid die de troefcallen in Nederland heeft opgezet, voormalig verbonden aan Tcc Jepimankandra, de oudste troefcall vereniging van Nerderland die nu niet meer bestaat vanwege leiderschap (jammer).
Iwan heeft zondag geruisloos de score bijgehouden, met als assistent/stageer Darshan Bandhoe.
De stampvolle clubgebouw van Real Sranang was tot de nok gevuld. De sfeer was goed en er werd onder genot van een borrel en een hapje lekker gekletst. Misschien vaak te luid. Op z’n Surinaams gezegd; A Oso Bing Spang!
De tussenstand was NCS 314 – De Restanten 325. Tenslotte trok NCS aan het langste eind en versloeg De Restanten met 627 – 603. Een verschil van 24 punten.
Eerste prijs was voor het koppel C. Kanhaising – S. Poese van NCS met 60 punten.
Tweede prijs voor koppel O. Klas – H. Derby van De Restanten met 57 punten.
Derde prijs voor koppel J. Abdoel – Hog Ranking van De Restanten met 54 punten.
Dit Troefcall toernooi werd ook mede mogelijk gemaakt door de sponsoren:
Dhr. Bunsee, Tcc Real Sranang, dhr. Glenn Leeuwin, TSBN, en Pita van de keuken.

Waka bun Masra Gefferie

Henri Power

Copyright © 2019 SMEsport. Bij overname bronvermelding verplicht!