Dostana

De Haagse Sportvereniging Dostana te Den Haag (HSV Dostana) is op 13 juli 2008 opgericht door de heren Sadish Jhinkoe-Rai, Kenneth Perauti en Hadji Zabarkhan.
Onze vereniging stelt zich als belangrijkste doel saamhorigheid en sport(iviteit) onder haar leden te bevorderen. Dit wordt bewerkstelligd door stimulering van sport (o.a. troefcall), gelegenheid verschaffen tot uitoefening van de sport, het organiseren van sportactiviteiten en het optimaliseren en professionaliseren van de samenwerking met andere sportverenigingen.

Het eerste bestuur van HSV Dostana fungeerde onder leiding van de heer Ronny Kanhai. Het eerste jaar werd gebruik gemaakt van Cafe Wally’s als clubhuis, daarna is Dostana geaccommodeerd bij de sociaal culturele vereniging Isara aan de Mijtenstraat 100 te Den Haag.
Wat begon als een hechte vriendenclubje (Dostana=vriendschap) is inmiddels uitgegroeid tot een heuse professionele troefcall vereniging met 27 zeer ambitieuze leden. Dostana staat altijd open voor nieuwe leden die hun kunsten op een hoog niveau willen voortzetten.
Dostana heeft op 13 juli 2013 haar vijfjarig bestaan mogen vieren met als hoogtepunt het semi-kampioenschap! In de loop der jaren hebben wij laten zien over voldoende kwaliteit te beschikken om te gaan voor het allerhoogste: het kampioenschap!
Andere hoogtepunten dit jaar: de (geslaagde) reis van Dostana naar Suriname (gespeeld tegen Mahaan, Sudhar, Formula en Kampoe), Kampoe Suriname op bezoek in Nederland en de toernooi Noord-Zuid.