Competitie informatie 2017-2018

Donderdag 30-08-2018

rouwtekst Cleontine Hortence Griffith Paskald def

Mevrouw Griffith Cleo meer bekent als moeder.
Als ze vrij is zal ze zeker een markt bezoeken altijd weer met een trekkarretje.
Ergens moet ze binnen stappen om te kijken wat er te eten is.

Het weekend is aangebroken en dan is het TROEFCALL.
Vrijdag zaterdag en vaak op de zondag is het niets anders dan troefcall.
Het maakt allemaal niet uit als ze per avond drie baunies krijgt te incasseren, als ze maar kan spelen.

Wil je ruzie met haar dan moet je vooral geen eten hebben.
Verder was zij zeer zorgzaam voor haar kinderen, klein kinderen en achter kleinkinderen.
Mevrouw Griffith was een van de bouwstenen van Prasoro. Vanaf de oprichting van Prasoro is zij lid geweest tot God besloten heeft haar naar huis te roepen.

Ook als collega was mevrouw Griffith een graag geziene persoon, tijdens competitie wist zij jou altijd op een vrolijke manier te corrigeren, had altijd een luisterend oor en stoorde zich totaal niet aan de chaos die er af en toe was. Haar woorden waren altijd “Maak je niet druk, laten wij verder spelen” hahaha. Zelf hield ze er ook van om je af en toe op een leuke manier te pesten of op te vrolijken na een vervelende incident. De troefcall wereld heeft een heel sportieve, vriendelijke, vrolijke en voorbeeldige speler verloren. Moge haar ziel in vrede rusten.

 

Nieuws over het seizoen 2017 – 2018

Troefcallsport nieuws uit Suriname, met dank aan dhr. M. Vasilda.

Beste sportvrienden,

Bij de voortzetting van het Warming- up toernooi wist Pinto Boys te winnen van Kampoe met 87 – 56. In de 1e ronde legde Pinto Boys de basis voor de overwinning door deze ronde grandioos te winnen 27 – 8. Kampoe kwam nooit boven water en moest het onderspit delven. Hoogste score Pinto. Boys: C. Naipal – R. Soekha 26 pnt.
Hoogste score Kampoe: Ramon Ramautarsing – Dara Ramcharan 20 pnt.

Toppers boekte een belangrijke overwinning door van Victorie te winnen met 78 -71. In de 1e ronde nam Toppers een voorsprong van 6 pnt, die zij vast hielden tot het einde.
Hoogste score Toppers: Roberto Hasselbaink – John O Bryan 28 pnt.
Hoogste score Victorie: R. Luitjes – M. Luitjes 23 pnt. 

Ekta en SMC  deelden de punten broederlijk 73 – 73. Ekta nam in de 1e ronde een 23 – 12 voorsprong die zij niet konden behouden tot de laatste ronde.
Hoogste score Ekta: R. Sital – A . Khemai 26 pnt.
Hoogste score SMC: S. Sewradj – D. Bhagwandien 19 pnt.

Stand Poule C : 1. SMC 3 pnt  / 2.  Toppers 2 pnt  /3. Victorie 1 pnt ./ 4. Ekta 1 pnt .
Stand Poule D : 1. Pinto Boys 4 pnt  /. 2. Jai- Gandhi 2. pnt  / 3. Kampoe  2 pnt . /
                             4. Openbaar Groen  0 pnt .

Op donderdag 24 mei spelen in Sportscafe Munder :  Poule A en B. : Olaria  – Kolibrie  . / Shaktie – “t Hofje / Formula – Sudhar / Palmboys – Trekkers .

         SUCCES

Beste sportvrienden,

De ploegen van S.M.C., Pinto Boys, Kampoe en Victorie zijn het warming – up toernooi van de Surinaamse Troefcall Bond winnend gestart. S.M.C. won in een spannend duel van Toppers met 80 – 72. Het was een gelijkopgaande wedstrijd, waarbij S.M.C. een 10 pnt voorsprong in de 2e ronde verdedigde tot het einde. 
Hoogste score S.M.C.: Roberto. Janbahadoer – N. Changoer  27 pnt.
Hoogste score Toppers: Roberto. Hasselbaink – John O’ Bryan  21 pnt.

Pinto Boys  wist Jai – Gandhi aan hun zegekar te binden door met 87 – 62 te winnen. Vanaf de 1e ronde trok Pinto Boys de wedstrijd naar hun toe door een 15 pnt voorsprong te nemen. Deze voorsprong werd later uitgebreid naar 25 in de laatste ronde .
Hoogste score Pinto Boys: Jerome . De la Fuente – Jawapersad. Sital .28 pnt.
                                                C. Naipal –  R. Pancham 28 pnt.
Hoogste score Jai – Gandhi: U. Paltantewarie . P.A. Mataw 21 pnt.

Kampoe blikte Openbaar Groen in met 87 – 59.  Kampoe was heer en meester, en gaf Openbaar Groen geen kans om terug te komen in de wedstrijd. Integendeel vergrootte Kampoe haar voorsprong naar 25 pnt in de 3e ronde.
Hoogste score Kampoe: Ramon. Ramautarsing – Dara . Ramcharan. 28 pnt.
Hoogste score: Openbaar Groen H. Ernst – M. Badoella 19 pnt.

Victorie deed haar naam eer aan door in een spannende wedstrijd van Ekta te winnen met
83 – 78. De wedstrijd kon beide kanten opgaan, aangezien ploegen aan elkaar gewaagd waren. Helaas trok Victorie aan het langste eind. 
Hoogste score Victorie: Johan Tjon A Kon – Ronald Faverus 29 pnt .
Hoogste score  Ekta: Vijay Roman –  Henky Khemai 28 pnt .

Op dinsdag 22 mei  zijn de volgende wedstrijden : Toppers – Victorie  / Ekta – S.M.C.  / Openbaar Groen – Jai Gandhi / Kampoe – Pinto Boys.

Wij mogen dit seizoen een nieuwe vereniging verwelkomen, genaamd Indian Stars. Indian Stars bestaat grotendeels, uit oud leden van SSV Kampoe. Enkele initiatiefnemers hebben besloten een eigen club te beginnen en hebben de intentie om mee te dingen naar het Kampioenschap. Wij, van het TSBN bestuur heten Indian Stars van harte welkom en gaan voor een positieve en sportieve samenwerking.

Het TSBN bestuur is uitgebreid met 2 leden, te weten dhr. Lie A Lien die de functie vicevoorzitter heeft gekregen en dhr. H. Kunath als bestuurslid.

11-09-2017
Na de eerste wedstrijd was het gelijk raak, waar wij dachten met alles rekening gehouden te hebben, hebben enkele incidenten toch voor wat spanning gezorgd. Wij doen een beroep op alle leden om de sportiviteit de boventoon te laten voeren. De wedstrijd Prasoro – Molenwijk is met goedkeuring van de wedstrijdleider, dhr. R. Linger verschoven. Er is nog geen alternatieve datum bekend.

Wij doen een beroep op de leden om ook positief nieuwtjes te delen, die motiverend kunnen zijn voor andere leden. Bijvoorbeeld een bijzondere hoge score, leuke foto’s of actie etc.

25-09-2017
Alle wedstrijden zijn gespeeld en scores vermeld, maar de score van Diemera – Molenwijk nog niet omdat er een meningsverschil is over de scores.
Nogmaals willen wij de spelers erop wijzen, om op te letten waarvoor zij tekenen. Dat voorkomt onnodige discussie en de leden adviseren om de reglementen goed doornemen met hun achterban. Getekend is getekend en dat is een reglement waarop elke speler zich mag beroepen. Natuurlijk verwachten wij ook sportiviteit en eerlijkheid binnen deze sport.

Het rooster is ook te vinden onder het kopje scores 2017-2018. Wij zijn bezig te brainstormen hoe wij de website het beste kunnen inrichten, dus alle ideetjes zijn welkom.

10-10-2017
De wedstrijd Dostana – Real Sranang wordt op 22-10-2017 gespeeld. De uitslag van Diemera-Molenwijk was nog niet bekend i.v.m. een meningsverschil over getekend is getekend. Het besluit van de TSBN, die gebaseerd is op de reglementen, is dat Diemera de wedstrijd gewonnen heeft. U ziet wat onoplettendheid kan veroorzaken, dus trekt u lering hieruit en werk met uw achterban hieraan. Er zijn verder geen bijzonderheden binnen gekomen.

16-10-2017
De wedstrijd Baka Djari – Stanvaste is niet gespeeld. Stanvaste kwam voor een gesloten deur te staan. De voorzitter had niet de recenste rooster in zijn bezit. Ondanks deze miscommunicatie heeft Stanvaste de wedstrijd reglementaire gewonnen en krijgen ook de 3 competitie punten.

06-11-2017
Door privé omstandigheden is de wedstrijd Kampoe РStanvaste van 05-11-2017 verschoven naar een nog nader te bepalen datum.
De wedstrijd van Dostana – Real Sranang van 08-10-2017 is wederom, in gezamenlijke overleg  verschoven, naar een nog nader te bepalen datum.
De wedstrijd Prasoro – Molenwijk van 10-09-2017 is nog steeds niet gespeeld.
Het advies om de inhaal data in de gaten te houden, rekening te houden met de drukke feestdagen en komende vakantiedagen. Belangrijkste is dat alle wedstrijden voor aanvang tweede ronde zijn afgerond. Voorzitters niet te vergeten op zondag 12 november, VO overleg bij Ala Kondre te Amsterdam zuidoost.

19-12-2017
Afgelopen weekend zijn er 3 wedstrijden gespeeld te weten:
Prasoro 341 versus Dostana 351 De voorzitter van Dostana geeft aan dat het een hele sportieve wedstrijd was en dat alle wedstrijden eigenlijk zo zouden moeten verlopen.

Diemera 339 versus Real Sranang 365 
K4 Diemera dhr. Janmahomed R – mw. Enait R. geven een bauni aan K2 Real Sranang dhr. Komproe I – Etnel/Soedhan L

De wedstrijduitslag van Dosti – Four Aces is nog niet vrijgegeven, i.v.m. onregelmatigheden. Het bestuur is bezig met het onderzoek en zal na het onderzoek uitsluitsel geven hierover.

31-03-2018
Wij zijn het nieuwe jaar ingegaan met positieve gedachten maar namen helaas de minder positieve momenten mee naar het nieuwe jaar. Maar zoals gewoonlijk lossen wij het gezamenlijk weer op.

De ups and down tot heden

  • Wij hebben dit seizoen een lid erbij gekregen (Indian Stars) en er lopen nog enkele aanmeldingen.
  • De supervisor training is goed bezocht en er komt op 07 april 2018 een evaluatie met de supervisors. De evaluatie is bedoeld om te kijken of er nog kinderziektes zijn in de training, zodat wij die kunnen aanpassen voor de volgende training.
  • Het VO is weer geactiveerd, de voorzitters zullen gezamenlijk de problemen  die zich in de praktijk openbaren, onder de loep nemen en waar nodig corrigeren, mits het binnen de grenzen van de Statuten en TSBN reglementen blijft. Het VO is  het adviesorgaan van de TSBN. Er komt nog een protocol waarin de bevoegdheden van het VO is opgenomen, voor een positieve samenwerking met de TSBN.
  • De eerste helft van de competitie heeft heel wat ongeregeldheden meegemaakt, vooral wat het rooster betreft. Vandaar dat er ook een besluit genomen is, dat het TSBN bestuur in de tweede helft en in de toekomst, er streng op gaat letten dat het rooster afgewerkt wordt zoals het aangeleverd is. Wij dienen respect, begrip en waardering voor elkander te hebben. Afspraken dienen nagekomen te worden, binnen de afgesproken termijnen die onderling afgesproken is, of beschreven staat in de reglementen.
  • Wij zijn de tweede helft goed gestart en wij zijn trots op onze leden, dat zij gehoor hebben gegeven aan ons verzoek. Tot op heden zijn de wedstrijden volgens rooster afgerond, TOP. Laat in alle gevallen altijd de sportiviteit de boventoon voeren.

HET TSBN BESTUUR WENST ALLE LEDEN EEN FIJN PAASWEEKEND

Maandag 22-04-2018

De volgende wedstrijden zijn in gezamenlijke overleg verschoven naar een alternatieve datum.

Dostie / Fouraces 6 mei wordt 13 mei

Prasoro / Bakadjarie 22 april wordt 15 april

Dostana / Prasoro 6 mei wordt 3 juni.

Wij attenderen de leden erop dat er geen ruimte is om wedstrijden te verschuiven en vragen hierbij uw medewerking om er samen voor te zorgen dat alle wedstrijden volgens rooster afgewerkt worden. Mocht de nood aan de man zijn kunt u alleen verschuiven met een alternatieve datum, zoals hierboven. Alle wedstrijden zijn afgelopen zondag gespeeld.

De supervisor evaluatie was een productieve en leerrijke middag, jammer dat niet iedereen aanwezig kon zijn.
Wij hopen dat het VO heel snel bij elkaar komt om o.a. de reglementen te bespreken, zodat ze geaccordeerd worden voor het nieuwe seizoen.

Mocht u nieuwe en frisse ideetjes hebben om de troefcallsport te promoten dan horen wij dat graag van u.

Hartelijk dank alvast voor uw medewerking.